Om forfatteren

Fra LP til streaming

Jørn Dalchow

Jørn Dalchow (f. 1967) har erfaring med artist- og produktutvikling og musikkmarkedsføring siden 1986. Hans yrkeskarriere spenner fra LP-er, kassetter og starten på CD-eventyret, frem til dagens streamingfokuserte musikkbransje.

Det startet først med eget plateselskap og platebutikkjobb i 1986, i Norges største plateselskap PolyGram/Universal Music fra 1987-1999 og deretter i plateselskapet daWorks siden 2000, som i år feirer 20 årsjubileum. Jørn er daglig leder i søsterselskapene daWorks Records, daWorks Entertainment, daWorks Music Publishing, Song Farm og BYRÅ Music – en gruppe norskeide uavhengige musikkbransjeselskap. 
Gjennom 13 år i PolyGram/Universal Music var Jørn internasjonal produktsjef for Polydor, markedsføringsansvarlig og A&R for Polydor-labelen. Jørn er også grafisk designer og har laget over tusen album- og singelcover gjennom årene. I 1992 var han med å etablere Norges første radiohitliste, radio Topp 30.
Jørn Dalchow har jevnlig holdt forelesninger og kurs gjennom årene om forskjellige sider ved den norske musikkbransjen, bl.a. på Høyskolen Innlandet, Universitet i Tromsø, Høyskolen Kristiania, NOROFF og BI.
Han har engasjert seg musikkpolitisk både i den norske og internasjonale musikkbransjen, og sitter for tiden som styremedlem i IFPI Norge, er styreleder i Musikkforleggerprisen, har vært styremedlem og nestleder i Musikkforleggerne og var frem til 2018 Skandinavias første styremedlem i den internasjonale platebransjens høyeste organ, IFPI Main Board i London, interesseorganisasjonen for den samlede internasjonale platebransjen. Jørn har bl.a. tidligere vært styreleder i Music Export Norway og arbeidet med organiseringen av Spellemannprisen.

August 1989: 21 år gamle Jørn Dalchow deler ut sølvplate for albumet “The House Of Blue Light” til Deep Purples Roger Glover og Ian Gillan på SAS-hotellet i Oslo.

April 1989: 21 år gamle Jørn Dalchow, label manager for Polydor, på Brasserie Costa i Oslo med Jean-Michel Jarre, en av de største legendene innen elektronisk musikk.